Luchtreiniger schone lucht Luchtreiniger schone lucht op school Zuiverelucht

Luchtreiniger schone lucht op school

Luchtkwaliteit op school Luchtreiniger schone lucht

Wat kan je doen om Corona op school te reduceren

Zoals wij weten dragen kinderen allerlei virussen en bacteriën bij zich, wat onvermijdelijk is. Om deze reden is het ook bijna onmogelijk om Covid-19 buiten de schooldeuren te houden. Wat wij wel weten en al vaak in de media over is geschreven, zijn veel klaslokalen lastig en moeilijk te ventileren. Wij weten dat ventileren cruciaal is om verspreiding van virussen te reduceren. Een raampje open in een klas en buiten schijnt het zonnetje en het is 20 graden is natuurlijk geen issue. Bij koude temperaturen, wind of regen is ventileren met de ramen open geen prettige optie. Is goede ventilatie wel mogelijk, dan is er nog steeds een grote kans dat kleine deeltjes (aerosolen) die in de lucht zweven het coronavirus bevatten

Luchtreiniger schone lucht Luchtreiniger schone lucht op school Zuiverelucht

Wat doet slechte luchtkwaliteit nog meer met je

Een gebrek aan frisse lucht kan ook voor andere gezondheidsproblemen zorgen? Voorkomende klachten zijn onder meer hoofdpijn, chronische verkoudheid, kortademigheid en brandende ogen. Verder weten wij dat astma en allergieën bij kinderen toenemen en dus een goede en gezonde luchtkwaliteit erg belangrijk is. Veel scholen zijn goed geïsoleerd wat betekent dat er weinig tot nauwelijks natuurlijke luchtcirculatie is. Dit houdt dat het binnenklimaat op scholen meer vervuild is dan men denkt. Schadelijke deeltjes, zoals virussen, bacteriën en schimmels kunnen niet weg eigenlijk worden ze opgesloten. Niet alleen studenten hebben hier last van maar de docenten en andere medewerkers.

Effect van luchtreinigers en Coronavirus

Sinds de Corona pandemie zijn luchtreinigers ook flink toegenomen. Er zijn veel verschillende luchtreinigers op de markt en wij van Zuivere Lucht hebben 2 vooraanstaande merken op ons platform gezet, te weten CleanLight en Airdog.

CleanLight is sinds 2005 een toonaangevende UV-C leverancier en ontwikkelde de CleanLight Air al in 2010. Eén CleanLight Air unit is voldoende om de lucht in een binnenruimte van 100m3 te zuiveren. Met 3 units kan u dus desinfecteert u een ruimte van 300m3. Met de nieuwe UV+ 1200 desinfecteer je een ruimte van 1200m3 welke goed is voor grotere ruimtes of waar veel mensen samenkomen zijn zoals een klaslokaal. Het UVC-licht beschadigt het DNA en RNA van virussen, bacteriën en schimmels die in de lucht zweven. Deze aantasting zorgt ervoor dat de micro-organismen zich niet meer delen en dus afsterven. Meer studies tonen aan dat UVC-licht het coronavirus snel uitschakelt.

Luchtreiniger schone lucht Luchtreiniger schone lucht op school Zuiverelucht

De Airdog luchtreinigers zijn een van de weinige luchtreinigers die geen HEPA-filter gebruiken. Met de gepatenteerde TPA-technologie heeft het een meervoudig filtersysteem om de ruimte van frisse lucht te voorzien. De ingebouwde Plasma-filters reinigen de lucht en de wasbare filters maken het onderhoud heel eenvoudig. Het wasbare filter met gepatenteerde TPA-technologie is zowel milieuvriendelijk als kosteneffectief. Het herbruikbare filter van de Airdog TPA X3, X5 en X8 bespaart u geld, tijd en ook de planeet.

 

 

Een investering in gezondheid en de toekomst

Een veilig en comfortabel binnenklimaat is cruciaal voor elk mens. Het plaatsen van een luchtreiniger zorgt voor een betere concentratie, minder last van ongezonde luchtklachten en een veiliger gevoel in het algemeen. Naast het voorkomen van corona-uitbraken, verkleint het ook de kans op langdurig verzuim van medewerkers en studenten. Luchtreinigers blijven dus nuttig en een goede investering in de gezondheid van de kinderen – ook als de dreiging van COVID-19 is afgenomen – en een investering in de toekomst.

 

Follow:

www.linkedin.com/company/zuiverelucht/

 

Links:

www.zuiverelucht.eu

www.cleanlight.nl

www.airdog-benelux.com

 

 

 

 

Luchtreiniger schone luchtLuchtreiniger schone luchtLuchtreiniger schone luchtLuchtreiniger schone lucht

 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.